Min historia

Jag som driver BM Hälsa Österlen heter Jenny Lind. Jag är född och uppvuxen på Österlen i skogarna där jag nu också har valt att starta upp mitt företag och förverkliga min dröm. 

Att hjälpa människor att nå sina mål inom träning och hälsa

Hela mitt liv har kretsat kring idrott på ett eller annat sätt. Hästar har varit en del av mitt liv sedan 3,5 års ålder och ligger mig fortfarande varmt om hjärtat. Jag har idag två fyrbenta vänner som upptar mycket av min tid men som också ger mycket energi och glädje tillbaka. 
Fotboll är en annan sport som upptagit mycket av min tid men som tog slut efter en skada. Tråkigt, men som tur är finns det andra sätt att idrotta på och lugnt och metodiskt med rätt rehab och en stor portion tålamod ägnar jag mig idag åt löpning. Favoritdistansen är 10 km, målet är att någon gång delta och genomföra ett maraton.

Utbildning
Jag började med att läsa psykologi då jag fått upp ögonen för detta ämne under gymnasietiden. En översiktskurs i psykologi i Lund ledde mig rakt in i idrottens psykologi. Jag var fast och visste att det var detta jag skulle utbilda mig till. Några år senare fick jag min Filosofie kandidat i Psykologi med inriktning mot idrott och mental träning. Jag kunde nu titulera mig som mental coach men kände att det fattades en bit. Biten som fattades var kunskapen om kost och hälsa i allmänhet. Sagt och gjort. Jag hittade en utbildning i Göteborg där man kunde läsa till Diplomerad Livsstilsrådgivare som är en sammanslagning av kostrådgivare och hälsoinspiratör. Det var sista pusselbiten för att jag skulle få en komplett utbildning och kunna börja arbeta med det jag brinner för.

Mina utbildningar

Fil. Kand. i Psykologi - Mental Coach Lunds Universitet
Diplomerad Kostrådgivare Bergklint Education Göteborg
Diplomerad Hälsoinspiratör Bergklint Education Göteborg